Cara Nak Buat Perapan Daging Bakar

Masak semua bahan hingga sebati. Boleh buat sebagai kuah nak makan dengan nasi.


Ini Rahsia Perapan Daging Bakar Jadi Sedap Dan Lembut Serta Sos Cicah Wanita Ini Kongsikan Resipi Keluarga

Angkat ayam dan perap dengan bahan perap selama 12 jam rujuk bahan perap.

. Rebus ayam bersama 1 kiub ayam sehingga empuk. Resepi Ayam Masak Halia. Masukkan 5 titik cuka 1 sudu madu gula agak-agak.

Saya bakar guna api atas dulu lepas tu baru guna api bawah. Masukkan dalam oven nak bagi garing sikit kat luar. Kalau nak keluarkan kuah sikit boleh untuk tuang atas ayam nanti nak bakar kalau tak nak.

Masukkan sos cili 4 sudu. Tumis 2 ulas bawang putih 5 sudu cili kisar. Bersihkan ayam toskan air dan lumurkan dgn 2 ulas bawang putih dan halia yg diketuk.

Kuah dalam innerpot boleh stir fry kan sekali lagi nak bagi kering dan pekat. Masukkan ayam gaul sebati. Cara Buat Sos.

Jangan tambah air nanti ayam tidak rangup. Mula-mula sangai bijan ketepikan. Kuah kicap perapan ayam di atas Kicap manis cap kipas udang Sedikit garam Air rebusan ayam Cara Penyediaan.


Resepi Daging Bakar Madu Ala Thai Sedap Gila Tak Rugi Cuba


Resepi Daging Bakar Mudah Dan Cepat Untuk Disediakan Saji My


Cara Buat Daging Bakar Paling Mudah Perap Gerenti Sedap


Cara Buat Daging Bakar Paling Mudah Perap Gerenti Sedap

No comments for "Cara Nak Buat Perapan Daging Bakar"